Ian heeft reeds in zijn derde jaar als Tourspel deelnemer afgerekend met het vader zoon syndroom. Zoals Jos de vader is van Max Verstappen en Max niet de zoon van, is Theo sinds afgelopen zondag de vader van .... Met prima voorspellingen, gewaagde gokjes die goed uitpakten ging het nog bijna mis in de laatste eindvoorspelling. Met de hakken over de sloot behaalde hij een zeer verdiende overwinning.

 

De dag begon voor een aantal van ons bij de Welkoop als verzamelpunt. Ondanks dat iedereen op tijd was zijn een aantal "overkanters" nog steeds opzoek naar de Welkoop. Met het windje in de rug en de aanmoedigingen van Riny en Frans werd Plassendaal bereikt. Na de gebruikelijke handjes, "hoe is het met jou" gesprekken, verwelkoming van de Feco en koffie en koek werden we getrakteerd op een rondleiding door koeien en schapenvelden. Daar waar boerderijen voor veel geld zijn vervangen voor gras gaat ooit nog eens een natuurgebied verrijzen.  Aangezien daar nog weinig van te zien was moesten we het doen met een rare vogel, ganzen die dezelfde kant opkijken en paar(den) die Frans erg interessant vonden. Dat kwam weer omdat hij de enige was die geen kant op kon. De vlieger van regel 1 van het reglement ging, net als vaker zou blijken deze Tour, niet op. Frans werd dus ook volledig in de steek gelaten. 

We nemen een flinke sprong in de tijd en komen uiteindelijk bij Plassendaal aan waar we weer genieten van de kookkunsten van Willem en ons kunnen gaan richten op het spannendste deel van de dag namelijk de uitslag van de laatste etappe en de eindvoorspellingen. Inmiddels waren de vrienden van Jaap aangesloten die overigens het einde niet hebben gehaald. Tot op heden is de relatie Tourspel en ezels ons niet duidelijk geworden.

De laatste etappe zorgde voor nog voor veel punten. Dit bleek achteraf erg belangrijk aangezien de verschillen minimaal waren. Ian stond met 1 eindvoorspelling te gaan nog maar 1 punt voor op Frans. Toen de rook opgetrokken was hadden we in Jan een prima winnaar van de rode lantaarn. Waar Paul en Ruud vochten om de laatste plaats ging Jan er dankzij een waardeloze eerste eindvoorspelling (zonder Froome en Quintana) met de buit vandoor. De outsiderstrui ging naar Ian, het groen naar Jaap en de bolletjes waren voor Frans. De avond werd afgesloten met het gebruikelijke geklets en gezwets waarna de fietsers onder ons door wind en regen weer nuchter thuiskwamen. ..... Gelukkig hebben we de foto's nog.