Het onmogelijke is gebeurd. Tot ieders verassing en vooral die van Willem zelf heeft Willem het Tourspel 2021 gewonnen. Met fenomenale outsiders (Kelderman en O'Connor) klom Willem van de 7e naar de 1e plaats. 

De dag begon met een bakkie bij Jaap en Ann waar we ook nog op Theo zijn 60e verjaardag proostte. Vervolgens op naar de activiteit van vanmiddag naar de Vereniging van handboogschutters “EILANDSCHUTTERS". Handboogschieten is nog net aan te doen voor ons als oudjes en was erg leuk om een keer te doen. De familie Kamstra en buurman Jan stonden ons al op te wachten. Na een korte uitleg mochten we zelf de pijlen afvuren, er vielen geen gewonden. De wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen door Ruud en na een kleine alcoholische versnapering gingen we op naar onze thuisbasis. Deze keer begonnen we met het slap gelul en na een voortreffelijke maaltijd konden we de 3e eindvoorspelling openen. De 21e etappe was inmiddels gefinisht en Frank had de etappes gewonnen. Frank kon er helaas niet bij zijn waardoor we met 10 personen de streden om het geel. Jasper haakte vroeg af via een slechte 3e eindvoorspelling en Theo en Willem maakte flinke sprongen en deden mee om de prijzen. Het bleef spannend tot de laatste envelop. Willem had met Kelderman in zijn eerste eindvoorspelling een voorsprong opgebouwd waar zowel Theo als Joost en Ruud niet bij in de buurt kwamen. Net als vorig jaar toen Paul won werd er dus weer geschiedenis geschreven en won Willem na 36 jaar zijn eerste Tourspel. Gelukkig heeft hij hier kort van genoten want hij had de volgende dag andere dingen gepand. Tja zo zie je maar weer, een overwinning in ons Tourspel kan iedereen overkomen. 

Er zijn geen spelregelwijzigingen met een meerderheid aangenomen. Wel is er besloten om de eindvoorspellingen van de personen die niet aanwezig zijn niet te openen. Zo kan iedereen toch mee doen en hebben we uiteindelijk geen leeg podium. "Overmacht" kan hierop een uitzondering zijn maar de beslissing hiervan ligt bij de Tourdirectie. Ook is er besloten om de wisselbeker te vernoemen naar Frans. Zo heeft die toch nog een mooie plek is ons midden. 

Het was een fantastische tourspel dit jaar en we kijken alweer uit naar die van volgend jaar. Gelukkig duurt dat nog een tijdje. 👍😁