Weet je wie er op de open plaatsen hoort? Geef het even door!!

  Geel Groen Bolletjes Outsiders Rode lantaarn
2022 Paul Ruud Paul Jaap Jaap
2021 Willem Ruud Alfred Jaap Jaap
2020 Paul Paul Alfred Paul Alfred
2019 Joost Ruud Alfred Ruud Jasper
2018 Maartje Jan Jaap Paul Jaap
2017 Maartje Maartje Maartje Jaap Riny & Eric
2016 Theo Willem Jaap Jaap Eric
2015 Ian Jaap Frans Ian Jan
2014 Theo Theo Alfred Paul Jaap
2013 Frank Jan Alfred Ruud Jaap
2012 Theo Theo Willem Jaap Jan
2011 Joost Theo,Sean,Ian Frans Willem Jaap
2010 John Joost Theo Theo, Sean, Ian Jaap
2009 John Jasper Theo Theo Riny / Marloes
2008 Jaap / Ann Theo / Gery Joost Jaap / Ann Ruud
2007 Ruud Joost Theo Joost Alfred
2006 Gerard Joost Frans Jos Jos
2005 Maartje Alfred Ruud Maartje Jaap
2004 Jasper Jasper Gerard Gerard Jaap
2003 Frank Frans / Paul Gerard Willem Jaap
2002 John Frank Gerard Jaap Jan
2001 Joost Willem Alfred Frans Frans
2000 Ryan Ruud Ryan Paul Jan
1999 Ruud Gery Ruud Jasper Werner
1998 Ryan Ryan Gerard / Gery Frans Werner / Riny
1997 Gerard John Theo John Eric & Carola
1996 Alfred Dirk Alfred Ruud Riny
1995 Ryan       Eric
1994 Ryan / Bob Frans Jasper Jan Eric
1993 Ryan Theo Frans / Harry Carola Ruud
1992 Dirk       Riny
1991 Frank       Carola
1990 Frans Victor Frans - Eric
1989 Frank Frank Riny - René
1988 Ryan John Jan - Alfred
1987 Ryan Ryan John - René
1986 Bob Jan Bob - René
1985 Ryan     - René

 

 

Tourspel zit er weer op met wederom een zeer spannend einde waarbij Paul het geel pakte. Standen en foto's staan er weer op, over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. Van de vele spelregelwijzigingsvoorstellen is er geen een die een meerderheid van stemmen had. We gaan dus volgend jaar gewoon op dezelfde voet verder. Aandachtspunten: - Jaap gaat volgend jaar winnen lol - De wisselbeker noemen we de Tour de Frans cup / beker / bokaal- Paar kleine aanpassingen in het systeem (geen dubbele invoer + bel me naar beldienstpagina)- We gaan volgend jaar bbq'en

Het onmogelijke is gebeurd. Tot ieders verassing en vooral die van Willem zelf heeft Willem het Tourspel 2021 gewonnen. Met fenomenale outsiders (Kelderman en O'Connor) klom Willem van de 7e naar de 1e plaats. 

De dag begon met een bakkie bij Jaap en Ann waar we ook nog op Theo zijn 60e verjaardag proostte. Vervolgens op naar de activiteit van vanmiddag naar de Vereniging van handboogschutters “EILANDSCHUTTERS". Handboogschieten is nog net aan te doen voor ons als oudjes en was erg leuk om een keer te doen. De familie Kamstra en buurman Jan stonden ons al op te wachten. Na een korte uitleg mochten we zelf de pijlen afvuren, er vielen geen gewonden. De wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen door Ruud en na een kleine alcoholische versnapering gingen we op naar onze thuisbasis. Deze keer begonnen we met het slap gelul en na een voortreffelijke maaltijd konden we de 3e eindvoorspelling openen. De 21e etappe was inmiddels gefinisht en Frank had de etappes gewonnen. Frank kon er helaas niet bij zijn waardoor we met 10 personen de streden om het geel. Jasper haakte vroeg af via een slechte 3e eindvoorspelling en Theo en Willem maakte flinke sprongen en deden mee om de prijzen. Het bleef spannend tot de laatste envelop. Willem had met Kelderman in zijn eerste eindvoorspelling een voorsprong opgebouwd waar zowel Theo als Joost en Ruud niet bij in de buurt kwamen. Net als vorig jaar toen Paul won werd er dus weer geschiedenis geschreven en won Willem na 36 jaar zijn eerste Tourspel. Gelukkig heeft hij hier kort van genoten want hij had de volgende dag andere dingen gepand. Tja zo zie je maar weer, een overwinning in ons Tourspel kan iedereen overkomen. 

Er zijn geen spelregelwijzigingen met een meerderheid aangenomen. Wel is er besloten om de eindvoorspellingen van de personen die niet aanwezig zijn niet te openen. Zo kan iedereen toch mee doen en hebben we uiteindelijk geen leeg podium. "Overmacht" kan hierop een uitzondering zijn maar de beslissing hiervan ligt bij de Tourdirectie. Ook is er besloten om de wisselbeker te vernoemen naar Frans. Zo heeft die toch nog een mooie plek is ons midden. 

Het was een fantastische tourspel dit jaar en we kijken alweer uit naar die van volgend jaar. Gelukkig duurt dat nog een tijdje. 👍😁

Ian heeft reeds in zijn derde jaar als Tourspel deelnemer afgerekend met het vader zoon syndroom. Zoals Jos de vader is van Max Verstappen en Max niet de zoon van, is Theo sinds afgelopen zondag de vader van .... Met prima voorspellingen, gewaagde gokjes die goed uitpakten ging het nog bijna mis in de laatste eindvoorspelling. Met de hakken over de sloot behaalde hij een zeer verdiende overwinning.